מי מפחד משברים?

חיכיתי לרגע הזה שאצטרך ללמד את הילדים שברים. כיתה ד׳ היא הכיתה האהובה עליי מכל הכיתות בהקשר של חומר לימוד. לומדים שם שברים וכמה שזה מורכב, זה מקצוע שכל היצירתיות שאין בי יוצאת החוצה.

נושא השברים פוגש את כל הילדים בבית הספר בכיתה ד׳. גם לפני נמצא ניצנים של שברים אבל צלילה לנושא קוראת שם, בכיתה ד׳. הנושא הזה קשה ללמידה, ואני בטוחה שמורים יסכימו איתי שהוא גם לא תמיד פשוט להוראה. קיימים המון מחקרים שמנסים למצוא ולהסביר מה יש בנושא השברים שגורם לא מעט משברים אצל תלמידים בכיתות ד׳-ה . משברים שלפעמים נסחבים גם מעבר לבית הספר היסודי.

מחקרים מראים שהקושי נובע מהמשמעויות הגדולות שיש לשבר: חלק מתוך שלם, השבר כמנת חילוק, השבר כמספר, השבר במשמעות של יחס- ועוד. אני יכולה לקשקש פה הרבה על שברים אבל אני באמת באמת חושבת שלנו המורים יש אחריות גדולה לתלמידים שלנו ולפני שאנחנו ניגשים ללמד אותם חשוב שנקרא ונעמיק, נלמד ונבין את הנושא כדי שנבוא הכי מוכנים שאפשר, עם הידע והכלים וכל מה שיכול לעזור לילדים, לתלמידים להבין ללמוד, להצליח ולהרגיש שהם מסוגלים.

יש הרבה מאוד מה לדבר וללמוד על הנושא. אחרי שהתלמידים שלי לומדים להכיר את השבר. אני בודקת דרך הפעילות המצורפת אם הם באמת מבינים את המשמעות שלו.

פעילות לשבר הפשוט ומשמעות השבר

מלחמת שברים- לפי גודל החלק- משחק להורים עם ילדים, משחק לילדים עם ילדים, משחק למורים עם תלמידים

כל השברים במשחק הם שברים יחידים, כלומר חלק אחד מתוך שלם. המטרה של המשחק, לאסוף את כל הקלפים.

כמו במשחק מלחמה, הגדול מנצח.

מי הגדול? מי שהמספר שלו, מתחת לקו השבר, קטן יותר.

מי הקטן? מי שהמספר, מתחת לקו השבר, גדול יותר.

ההיפך ממה שאנחנו מכירים במספרים הטבעיים.

ולמה? כי ככל שנחלק את השלם, את העוגה , את הפיצה (מה שתבחרו להמחיש) ליותר חלקים, מה יקרה לגודל החלק? הוא יקטן.

בשפה פשוטה- אפיתי עוגה. חילקתי אותה ל8 חלקים ואפיתי בדיוק את אותה העוגה וחילקתי אותה ל5 חלקים. באיזו עוגה אני אוכל חלק גדול יותר? כמובן שחילקתי ל-5. כי כשאחלק לפחות חלקים, אוכל חלק גדול יותר של עוגה.

מוזמנות לשתף:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קרן תורקישר - בלוג הורות וחינוך

אני אמא לארבעה ילדים.

אשת חינוך, מלווה ומדריכה הורים במטרה שיראו את ילדיהם בעיניים טובות.

 הבלוג הזה נולד כדי לתעד ולשמור את הסיפור שלנו, המשפחתי, וכל נושא שנכתב פה נולד כאן בתוך הבית. אני משתפת מתוך הניסיון האישי שלי, מרצון לשתף ומתוך למידה סקרנית וחקירה שלעולם לא פסקו. 

אני מגדלת את ילדיי באמונה שמערכת היחסים שלנו, הורים וילדים, היא הבסיס להמשך החיים שלהם ואני יודעת שהיקשרות בטוחה משפיעה מאוד על ההתפתחות שלהם ועל האנשים שהם גדלים להיות. 

לפני יותר משנה ארזנו את עצמנו, את הבית וארבעה ילדים ועברנו לפורטוגל, במטרה לחוות ולהיות, ובעיקר לתת לילדים שלנו זיכרון של חיים שקטים ורגועים. הבלוג הוא אוסף של חוויות, זכרונות וכל מה שאנחנו אוספים בדרך.

 

על החיים בפורטוגל

המערכת יחסים שלנו עם הילדים שלנו היא האחריות שלנו, ההורים!

המדריך המצורף הוא תזכורת לנו, ההורים, מה אנחנו חייבים להמשיך לעשות גם כשהילדים שלנו גדלים, עצמאיים, מעצבנים ומתרחקים – כדי שנשמור עליהם קרובים.