מי פה זוכר את לוח הכפל?

לוח הכפל- כולנו צריכים אותו!

כולנו נדרשנו ללמוד את לוח הכפל בעל-פה. אני זוכרת אז ורואה גם היום איך הילדים בבית הספר היסודי וגם כאלו בחטיבה, נלחמים בעצמם ובשינון הלוח כדי לפתור תרגילים פשוטים ומורכבים בנושאים כמו שברים.

אין ספק לוח הכפל הוא חשוב. עם זאת הלמידה אליו יכולה להיות מאוד משעממת.

לחינוך שלנו, מה שאנחנו מדברים ומלמדים את הילדים שלנו בבית יש השפעה ומשמעות גדולה מאוד על איך הילד יתפוס את חווית הלמידה שלו. אני מאוד מאמינה שאנחנו, ההורים, צריכים להתעקש פחות על לוח זמנים קבוע וקפדני של למידה אלא ״לתפוס״ את רגעי הלמידה כשהילדים עירניים, מעורבים ופתוחים לה.

בלוח הכפל יש חוקיות. יש ילדים שמבינים אותה מהרגע הראשון ויש כאלה שמבינים אותה עם הזמן ויש גם כאלה שלא מצליחים להבין אותה ולראות אותה. יש אחלה דרכים ללמוד את לוח הכפל. אפשר לדקלם את זה, אפשר לשיר את זה, אפשר לשחק את זה, אפשר לצייר את זה, אפשר להציץ בו כל פעם שצריך ולא להרגיש רע עם זה.

ולכם ההורים, אני אומרת: מה זה משנה. העיקר שישאר הביטחון, שתשאר האמונה העצמית ושהילדים לא יוותרו לעצמם גם אם קשה. תזכרו שמוטיבציה פנימית אי אפשר ללמד אבל כל מה שיוביל אליה בידיים שלנו.

הנה כמה רעיונות ודרכים ללמוד את לוח הכפל:

את הפעילות אפשר לעשות בבית עם הילדים. לא בהכרח לכל המספרים. אם יש מספר מסויים שזוכרים פחות אפשר לעשות את הפרח רק למספר הזה ולתלות אותו ליד שולחן העבודה.

בכיתה אפשר לעשות את הפרח כעבודה בקבוצות. כל קבוצה מקבלת מספר ועליה לצייר את הפרח או כל פרח שתרצה. אפשרי ליצור שיח סביב הפרח ועל הכפולות של המספר. בכמה גדול.. בכמה קטן… פי כמה גדול.. פי כמה קטן ועל החוקיות שיש בלוח הכפל. ובסוף הפעילות לצבוע ולתלות על הקיר.

חשוב לזכור- שלא חובה שהפרח יצא סימטרי או מדוייק או דומה בהכרח למה שציירתי פה. חשוב שהציור יהיה חוויתי. שהשיח יהיה פורה ומלמד והתוצאה תהיה לשביעות רצון הילדים, בעיקר להנות

וגם לא חובה לעשות פרח. אם אתם שמים לב שהילדים לא זוכרים כפולות מסויימת מתוך לוח הכפל. תבקשו מהם שיציירו טבלה של הלוח ושימלאו בתוכה את הכפולות שהם בוודאות יודעים. ככה גם אתם תדעו מה לשאול, ככה הילדים ידעו פחות או יותר איפה הם עומדים. את הטבלה תתלו על המקרר ובכל פעם שהילדים ילמדו כפולה נוספת הם יוכלו להשלים את הלוח… ככה עד שהלוח יתמלא.

זה כיף לראות את הלוח לאורך הזמן. לא צריך להאיץ בילדים אבל חשוב שהמטרה תהיה ברורה. ועוד משהו קטן לגבי לוח הכפל: בבוקר שאתם רואים אותם כשהם מנשנים משהו לפני בית הספר או בערב בא. ערב או בכל הזדמנות שמזמינה למידה תוכלו לשאול אותם תרגיל שניים.. תנו להם גם לשאול אתכם (לפעמים תתחילו בלענות כי זה מוביל לשיתוף פעולה).

ואם הם ממש מתקשים (או לא מאמינים בעצמם מספיק) אז גם להחזיק לוח כפל קטן בקלמר– זו אחלה דרך. ככל שיחשפו יותר הסיכוי שלהם לזכור גדל. אל תגרמו להם להרגיש שזו בושה. להיפך, לחזק אותם על הרצון להשתפר.

והנה עוד דרך לעודד אותם ולהשתתף (לי זה עובד)כדור מספרים – מנפחים מתמסרים 2-3 מסירות בין מי שמשתתף תכנסו ותראו. יש שם רעיונות כיפיים לתרגול. גם בבית גם לכיתה.

ועוד דרך – יש שירים של לוח הכפל. אם תחפשו ביוטיוב בטוח תמצאו.

זה לא משנה באיזו דרך תדברו איתם על זה או באיזו דרך ישחקו. העיקר שידעו..

תזכרו! לא משנה באיזו דרך, העיקר שיהנו 🙂



מוזמנות לשתף:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קרן תורקישר - בלוג הורות וחינוך ברילוקיישן

אני אמא לארבעה ילדים בגילאים 3-11. בין היתר אני כותבת, חוקרת, מלמדת ובהנאה רבה עוסקת בתחום החינוך וההורות ב-10 השנים האחרונות. אני מלווה ומדריכה הורים במטרה שיראו את ילדיהם בעיניים טובות.

הבלוג הזה נולד כדי לתעד ולשמור את הסיפור שלנו, המשפחתי, וכל נושא שנכתב פה נולד כאן בתוך הבית.  אני משתפת מתוך הניסיון האישי שלי, מרצון לשתף ולתת השראה  ומתוך למידה סקרנית וחקירה שלעולם לא פסקו. שנים שאני קוראת ולומדת ומרחיבה אופקים בהתפתחות ילדים, סוגי חינוך, דרכי למידה והתפתחות של ילדים ושל המשפחה במטרה לבנות חיי משפחה בריאים מאוזנים יותר כי וואלה החיים הם טירוף.

אני מגדלת את ילדיי באמונה שמערכת היחסים שלנו, הורים וילדים, היא הבסיס להמשך החיים שלהם ואני יודעת שהיקשרות בטוחה משפיעה מאוד על ההתפתחות שלהם ועל האנשים שהם גדלים להיות. 

בימים אלה אנחנו בתהליך הגירה. לפני כמעט שנה ארזנו את עצמנו, את הבית וארבעה ילדים ועברנו לפורטוגל, במטרה לבנות לנו ובעיקר לילדים חיים שקטים ורגועים יותר, והבלוג הוא אוסף של חוויות, זכרונות וכל מה שאנחנו אוספים בדרך.

 

על החיים בפורטוגל